Ment TV pompt ‘Vlaamse Top 10’ nieuw leven in

Ment TV zendt vanaf half september de wekelijkse hitparade “De Vlaamse Top 10” uit. Dat kondigt zaakvoerder Marc Hallez aan naar aanleiding van de eerste verjaardag van de muziekzender.

Ment TV hoopt de stevige groei daarmee door te zetten. “De Vlaamse Top 10” moet samen met “Immer Wieder Sonntags” uitgroeien tot een kernprogamma van de muziekzender. Ment TV wil het programma de komende drie jaar als vaste waarde settelen bij de Vlaamse kijker en in de muzieksector.

“Daar is nood aan”, meent samensteller Jo De Clercq die terugdenkt aan de hoogdagen van onder meer “Tien om te zien”. “Er is toen een gat geslagen maar Vlaamse muziek bleef leven. Ik ben blij dit merk opnieuw op de kaart te zetten.” Radio 2-stem Herbert Verhaeghe en zangeres Lindsay zullen de uitzending presenteren.

Ment TV zorgde het voorbije jaar voor een nieuwe wind in het Vlaamse muzieklandschap en kan dat staven met cijfers. “Ment TV heeft 1 miljoen unieke bezoekers, en is de snelst groeiende zender in het digitale landschap”, meent Ann Caluwaerts van Telenet.

“De zender duikt op in de top 3 van Vlaamse digitale zenders. We willen Ment TV dan ook op alle mogelijke kanalen aanbieden, zodat de content kan blijven groeien.” Ook de Vlaamse mediaminister Ingrid Lieten had enkel maar lovende woorden voor het “Ment-effect”. “Vlaanderen is een kleine markt, maar we zien toch dat de kwaliteit en het creatieve talent aanwezig is.” (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content