Mechels productiehuis Sultan Sushi wordt opgedoekt

© GF

Het Mechelse productiehuis Sultan Sushi, bekend van “Marsman” en “Red Sonja”, wordt opgedoekt. De Duitse eigenaar Red Arrow wil zich focussen op de groeiende tv-markten in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Het Mechelse productiehuis Sultan Sushi, bekend van onder meer “Marsman” en “Red Sonja”, wordt opgedoekt. Dat heeft de Duitse eigenaar Red Arrow International dinsdag bekendgemaakt. Door de sluiting komen 23 personeelsleden op straat terecht, zegt CEO Steven Allcock.

Sultan Sushi, ook bekend van “Huizenjacht” en “Danni Lowinski”, kwam in februari 2014 volledig in handen van Red Arrow. Het Duitse bedrijf liet in een persbericht weten dat het, na een strategische denkoefening van alle lokale operaties, de komende maanden Sultan Sushi in België en Nederland sluit.

Het Duitse bedrijf wil zich focussen op de groeiende tv-markten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In de loop van de komende maanden sluit het bedrijf de deuren, zegt Allcock dinsdagmiddag in een gesprek met Belga. “De timing is nog niet helemaal duidelijk, maar de sluiting is zeker voor dit najaar.”

Door de sluiting zijn 23 personeelsleden getroffen, sommigen met een tijdelijk, anderen met een vast contract. “Zij worden allemaal ontslagen. De aandeelhouder, Red Arrow, heeft zich geëngageerd om alle wettelijke vereisten na te komen. Het gaat om een sluiting en geen faillissement, dus iedereen krijgt zijn of haar opzegvergoeding correct uitbetaald”, aldus Allcock.

Of er mogelijk nog een overnemer opduikt voor Sultan Sushi kan Allcock niet zeggen. “Het is aan de aandeelhouder om die mogelijkheid uiteindelijk te bekijken”, zegt de CEO. Allcock volgde in februari Johan Tuyaerts op als CEO van Sultan Sushi. Hij kwam over van Studio 100.

Sultan Sushi maakte dit najaar voor Vitaya “De Jurk”, waarvan maandagavond de eerste aflevering werd uitgezonden. Dat programma is volledig opgenomen. Er is nog werk aan de postproductie, maar dat wordt volgens Allcock volledig afgewerkt. (Belga)

“Marsman” won twee weken geleden de prestigieuze Prix Italia, uitgereikt door de Italiaanse publieke omroep RAI, in de categorie drama.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content