Maximumstraf voor lijfarts Michael Jackson

© EPA

De dokter Conrad Murray heeft de maximale straf van vier jaar gevangenis gekregen voor onvrijwillige doodslag op Michael Jackson.

Dankzij een nieuwe Californische wet zal Murray hooguit de helft van zijn straf moeten uitzitten. Of de arts ook daadwerkelijk de cel in moet, is niet duidelijk, maar wegens overvolle cellen is het mogelijk dat hij huisarrest krijgt.

De rechter acht het niet relevant of Michael Jackson ook overleden zou zijn als hij behandeld werd door een andere dokter. Het staat vast dat de superster is gestorven door de handelingen van Murray. Hij krijgt daarom de maximale straf van vier jaar cel.

De rechter was onder de indruk van de Murray’s carrière maar oordeelde dat diens goede daden niet opwegen tegen zijn roekeloosheid in de behandeling van zijn patient. Hij sprak over ‘a cycle of horrible medicine’.

Volgens de rechtbank is een schadevergoeding voor de kinderen ook op zijn plaats, maar de hoogte daarvan wordt pas in januari vastgesteld. Het Openbare Ministerie heeft 100 miljoen dollar als smartegeld geëist.

Jackson stierf op 25 juni 2009 ten gevolge van een overdosis verdovings- en slaapmiddelen. (DB/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content