‘Mad Men’ stevent af op record aantal Emmy Awards

Tv-sensatie Mad Men zou wel eens Emmy-geschiedenis kunnen schrijven als ze voor een vijfde keer op rij de trofee van beste dramaserie maar naar huis mogen nemen.

De 64e Primetime Creative Arts Emmy nominaties zijn vandaag bekendgemaakt. De Amerikaanse dramaserie ‘Mad Men’ zou wel eens Emmy-geschiedenis kunnen schrijven als ze voor een vijfde keer op rij de trofee van beste dramaserie mee naar huis mogen nemen. Andere series met vier van zulke beeldjes op de schoorsteenmantel zijn ‘LA Law’, ‘The West Wing’ en ‘Hill Street Blues’. Een vijfde in die categorie zou een record betekenen.
De nominaties werden bekend gemaakt door Kerry Washington, ster van ‘Scandal’, en Jimmy Kimmel, presentator van een laatavondshow. Op 23 september vindt de grote ceremonie plaats in het Nokia Theater in Los Angeles.

Zowel ‘Mad Men’ als de miniserie American Horror Storie konden dit jaar in totaal zeventien nominaties in de wacht slepen. ‘Downton Abbey’ en ‘Hatfields & McCoys’ dingen mee naar zestien Emmys.

Andere series in de running voor beste drama zijn ‘Homeland’, ‘Breaking Bad’, ‘The Good Wife’, ‘Game of Thrones’ en ‘Boardwalk Empire’. Ook ‘Downton Abbey’, vorig jaar nog beste miniserie, mag dit jaar meerspelen met de grote jongens.

Maar het zijn de meisjes die als opmerkelijkste nieuwkomers van het jaar naar voren komen. ‘Girls’ strijdt ervoor om als beste komedie geboekstaafd te worden en ‘New Girl’ Zooey Deschanel werd net als Lena Dunham van ‘Girls’ genomineerd voor beste actrice in een komedie.

Andere HBO-toppers in de categorie beste komedie zijn ‘Curb Your Enthousiasm’ en ‘Veep’. Zij strijden naast ‘Modern Family’, die al twee keer de Emmy won, ’30 Rock’ en ‘The Big Bang Theory’. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content