Mad Men’-bedenker Matthew Weiner krijgt ere-Emmy

The International Academy of Television Arts & Sciences zet de bedenker en uitvoerend producent van de successerie ‘Mad Men’ op 24 november in de bloemetjes. Weiner zal een International Emmy Founders Award ontvangen tijdens het gala.

Matthew Weiner werd al elf keer genomineerd voor een Emmy voor ‘uitzonderlijk schrijven voor een dramareeks’ en wist de prijs drie keer te verzilveren. Deze ere-Emmy is de kers op de taart voor de bedenker, schrijver en producent van de AMC-reeks over een reclamebureau in de jaren zestig. Tijdens de vorige editie ging de ereprijs naar J.J. Abrams, de regisseur van Star Wars.

Cultureel fenomeen

Bruce L. Paisner, de CEO van de Academy, licht toe waarom ze de prijs dit jaar toekennen aan Weiner: ‘Met Mad Men heeft Matthew Weiner het genre van de periodereeks geherdefinieerd en globaal een cultureel fenomeen gecreëerd dat het televisielandschap drastisch heeft veranderd. We kijken uit naar het eren van zijn talent met onze Founders Award, enkele weken voor de laatste afleveringen van deze fantastische serie.’

Weiner staat er bovendien ook om bekend een groot aantal vrouwen in zijn team te hebben. Dit is nog steeds uitzonderlijk in Hollywood, zo blijkt onder andere uit statistieken van de Writers Guild of America.

Het zevende en laatste deel van de Award winnende televisieserie wordt uitgezonden in twee delen van zeven episodes. Het eerste deel van het zevende seizoen van ‘Mad Men’ werd al uitgezonden op de Amerikaanse televisie en het tweede deel volgt in 2015. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content