Luc Appermont opnieuw naar de openbare omroep

Na een lange periode bij vtm keert Luc Appermont terug naar de openbare omroep. In het najaar presenteert hij op één de nieuwe quiz ‘Vroeger of Later’.

Appermont (62) maakte het nieuws bij Studio Brussel bekend. Op één presenteert hij vanaf het najaar ‘Vroeger of Later’. Het format is ook al verkocht aan China. In het programma legt Appermont de kandidaten een reeks gebeurtenissen voor uit de populaire cultuur. Het gaat daarbij om bekende televisiefragmenten, liedjes, rages, modetrends, sportgebeurtenissen en films “die in het collectieve geheugen staan gegrift”, aldus Eén. Ook mensen en dingen uit een recenter verleden komen aan bod.

Mediageschiedenis

De netmanager van Eén, Jean Philip De Tender, meldt in een persbericht dat Appermont met een mediacarrière van meer dan veertig jaar als geen ander op de hoogte is van de populaire cultuur van vroeger en nu. “Sterker nog, hij maakt er zelf deel van uit, heeft mee mediageschiedenis geschreven en volgt als voorzitter van de Vlaamse Televisie Academie de mediawereld ook vandaag op de voet”, legt hij uit.

In de jaren zeventig was hij bij de toenmalige BRT het gezicht van de ‘Pak de poen show’, ‘Baraka’, de voorrondes van Eurosong en de talentenshow ‘Sterrenwacht’. In 1990 tekende hij bij vtm. Daar presenteerde hij de dagelijkse quiz ‘Waagstuk’ en later onder meer ‘U beslist’, ‘Het mooiste moment’ en ‘Het rad van fortuin’. Nadien stokte het een beetje met de carrière van Appermont. Hij kwam enkel nog in de media door roddels over zijn relatie met Bart Kaëll. (Belga/JP/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content