Lisbeth Imbo ruilt VRT voor functie adjunct-hoofdredactrice bij De Morgen

VRT-Journaliste Lisbeth Imbo gaat aan de slag als adjunct-hoofdredactrice bij De Morgen. Ze gaat er met hoofdredacteur Yves Desmet en adjunct Brecht Decaestecker leiding geven aan de krant.

Lisbeth Imbo vindt het na 13 VRT-jaren tijd voor een nieuwe uitdaging en maakt de overstap naar de redactie van De Morgen waar ze vanaf 1 juni adjunct-hoofdredactrice wordt. ‘In deze boeiende mediatijden waarin zeker de kranten en de print voor een ongelooflijke uitdaging staan, is het een voorrecht hieraan mee te kunnen werken’, zegt ze. ‘De Morgen is voor mij zoals de opstart van De ochtend op Radio 1: een project, eigenzinnig en nieuwsgedreven, maar met een eigen insteek en een hoek af.”

Imbo mocht anderhalf jaar geleden als eens meedraaien bij De Morgen voor Vrouwendag. Ze was toen de (gast)hoofdredactrice van dienst. ‘De samenwerking was toen heel fijn, het contact is gebleven.’

Hoofdredacteur Yves Desmet is blij met de versterking van zijn ploeg met de eigenzinnige mediavrouw: ‘Lisbeth heeft bewezen een eigenzinnig gevoel voor de goede nieuwsverhalen te hebben, en heeft een open en gedreven visie die haar naadloos laat aansluiten bij wat een moderne kwaliteitskrant moet zijn.’

Imbo was de afgelopen jaren actief voor Donna, Radio 1 (De zuidkant, Voor de dag, De wandelgangen, De ochtend) en Terzake. Het afgelopen seizoen werkte ze voor de Canvas-programma’s Login en Tafel 13.

Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van VRT Nieuws, wil haar bedanken voor haar inzet voor de VRT: ‘Ze heeft op radio en televisie in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van de VRT.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content