‘Leuven in Scène’ van start gegaan

© Facebook Leuven in Scène

De zesde editie van het Leuvense festival ‘Leuven in Scène’ is afgetrapt. Het festival, dat om de twee jaar wordt georganiseerd, zet drie dagen lang openluchttheater in de kijker.

In Leuven is het openluchttheaterfestival ‘Leuven in Scène’ van start gegaan. Zo genoten enkele duizenden op de Grote Markt, het Ladeuzeplein en de Vismarkt onder meer van de Franse hoofdacts van het festival Cirkamotik, Cie Underclouds en Cie Bilbobasso. Dezelfde gezelschappen zijn ook nog te zien op dezelfde locaties op zaterdag 12 juli om 22.30 uur.

Cirkamotik presenteerde op de Grote Markt een verrassende modeshow van ontwerper François Filure met kledij uit allerlei opvallende materialen zoals kledij uit leisteen, een ballonjurk met bloemen en jurken uit Sint-Jacobsschelpen.

Op het Ladeuzeplein zorgde Underclouds voor een vuur- en lichtspektakel rond een bus met gevaarlijke acrobatie op een koord. Cie Bilbobasso bracht op de Vismarkt een spektakel met passionele tango.

Andere activiteiten tijdens het festival

Lichtkunstenaars van de Leuvense Skullmapping-groep zijn deze keer van de partij met ‘The Styx’. Dat is een multi-sensorische virtual-reality-ervaring, waarbij je 360 graden kan rondkijken in de virtuele wereld van de Griekse onderwereld en de mythe van de Styx kan beleven. Styx is de ondergrondse rivier die de grens vormde tussen de onderwereld en het rijk der levenden. De voorstellingen gaan door in de Predikherenkerk, maar zijn reeds uitverkocht.

Elders in Leuven is zaterdag en zondag in het kader van het festival nog van alles te beleven. De Bruul wordt twee dagen lang omgetoverd tot een circuspark met 5 circusvoorstellingen, 7 ludieke en interactieve acties, rondtrekkende animatie enzovoort.

Op de Keizersberg wordt een ecopark geïnstalleerd met straattheater in het teken van freecycling en recycling. Op diverse andere pleinen in de stad zijn er kleinere voorstellingen. Zo presenteert op het Martelarenplein Compagnie Zinderling de humoristische voorstelling ‘Velodroom’. (LVR/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content