Leegloop bij Woestijnvis: Lieven Scheire trekt naar VRT

© -

Na het vertrek van onder meer Tom Lenaerts en Bart Cannaerts, trekt ook Lieven Scheire de deur van Woestijnvis achter zich dicht.

Televisiemaker Lieven Scheire verlaat het productiehuis Woestijnvis en zender VIER. Hij ruilt deze werkplek in voor de VRT. Volgens deredactie.be zal hij dit najaar aan de slag gaan en er op de verschillende netten te zien zijn en zijn medewerking verlenen aan wetenschaps- en amusementsprogramma’s.

“Ik heb Lieven zien evolueren van grappige nerd en stand up comedian tot zeer straffe TV-maker en presentator. Hij slaagt erin om met veel humor, helderheid en geloofwaardigheid zijn passie over wetenschap op een breed publiek over te brengen. Maar naast zijn rol als ‘Wetenschapsman’ kan een veelzijdig talent als Lieven Scheire ook in andere programma’s ingezet worden. Ik ben dan ook erg blij dat we opnieuw kunnen samenwerken”, klinkt het bij netmanager Olivier Goris. Goris verliet enkele maanden geleden zelf het schip van Woestijnvis, hij was er programmadirecteur.

Lieven Scheire was de voorbije tijd bij VIER te zien in het humoristisch-wetenschappelijke programma Scheire en de Schepping, waarin hij samen met vier gasten op zoek ging naar alle gekkigheid in de wetenschappelijke wereld. Hij is de zoveelste naam die wegtrekt bij Woestijnvis. Bart De Pauw, Annemie Struyf, Tom Lenaerts en Bart Cannaerts gingen hem al voor. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content