‘La grande bellezza’-regisseur maakt tv-reeks over paus

© Reuters

Paolo Sorrentino, regisseur van de Italiaanse Oscarwinnaar ‘La grande bellezza’, gaat een serie maken over de (fictieve) eerste Italiaans-Amerikaanse paus ooit.

Paolo Sorrentino schrijft samen met Umberto Contarello, die ook meewerkte aan ‘La grande bellezza’, en Stefano Rulli aan de nieuwe serie die als werktitel ‘The Young Pope’ meekreeg. Hij zal de reeks ook regisseren. Het is het allereerste televisieproject van Sorrentino.

Eerste Italiaans-Amerikaanse priester De reeks zal zich focussen op een hogepriester die de allereerste Italiaans-Amerikaanse paus ooit wordt. Opnames zullen zowel in Vaticaanstad, Italië, Amerika als Afrika plaatsvinden. De cast zal daarom bestaan uit een internationaal gezelschap.

“De serie gaat over dromen, angsten, conflicten, gevechten, de zoektocht naar betekenis en de nood aan liefde van een paus, gezien door de ogen van Sorrentino. Hij heeft zo’n unieke visie die een wereld kan creëren die realistischer is dan de realiteit”, zeggen Lorenzo Mieli en Mario Gianani, die samen met John Lyons de serie produceren, in een statement.

De reeks zal acht afleveringen van vijftig minuten tellen. De Italiaanse zender Sky zal ‘The Young Pope’ in eerste instantie uitzenden. Maar met een Amerikaanse producer als Lyons en een internationale cast aan boord heeft de reeks ook internationale ambities. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content