Krijgen we binnenkort minder Vlaamse fictie op tv?

Sien Eggers en Dirk Van Dijck in de fictiereeks 'Eigen kweek'. © VRT

Vlamingen kijken massaal naar de fictiereeksen van eigen kweek die omroepen bestellen bij productiehuizen, maar de toekomst is fragiel. Zo blijkt uit onderzoek.

Vlamingen kijken massaal naar de fictiereeksen van eigen kweek die omroepen bestellen bij productiehuizen, maar de toekomst is fragiel. Niet alleen de financiering staat onder druk, ook de technologische evoluties kunnen het succesverhaal ondermijnen. Dat schrijft De Morgen op basis van een onderzoek van de VUB en de UGent dat de financiering van tv-fictie in kaart brengt.

De kans dat we de volgende jaren evenveel fictie te zien krijgen, is zo goed als onbestaande, klinkt het. De productiehuizen wijzen vooral naar de omroepen. Onder druk van de economische crisis en besparingen bij de VRT produceren de omroepen steeds meer binnenshuis. Externe huizen komen steeds minder aan de bak.

Bovendien is ook de financiering door het Mediafonds onzeker nadat ontslagnemend minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) begin dit jaar 2,5 miljoen euro uit dat fonds haalde. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content