Koen De Bouw zegt noodgedwongen ‘nee’ tegen rollen in Homeland en 24

© BELGA

Zoveel kansen, maar nog nooit is het ervan gekomen. Koen De Bouw, een van Vlaanderens meest getalenteerde acteurs, heeft toegegeven dat hij weer maar eens een rol in een Amerikaanse productie moest laten schieten.

Koen De Bouw heeft de aandacht van Hollywood weten te trekken. Momenteel heeft de acteur het druk met de promotie van zijn nieuwste project Professor T, in het najaar te zien op Een. ‘De producent is volop bezig met de verkoop van de reeks in het buitenland,’ zei de acteur tijdens de voorstelling van de Europese crimiserie The Team. En dat ging niet ongemerkt voorbij.

Niet enkel de serie lijkt in de smaak te vallen, de Verenigde Staten heeft ook zijn oog op de acteur zelf laten vallen. ‘Via Professor T kwamen ze bij mij terecht en kreeg ik de vraag om een volledig seizoen mee te draaien in de topreeks Homeland.’ Maar de drukke agenda van de acteur gooide roet in het eten. ‘Dat was wel even vloeken’, zei De Bouw.

Het is niet de eerste keer dat Hollywood interesse toont voor ons Vlaams talent. ‘Ik heb in het verleden ook al eens een rol bij 24 moeten weigeren.’ Al ging de aanbieding volgens de acteur maar om een draaidag, dus toen viel de teleurstelling nog mee. Ook voor Angels and Demons, de verfilming van het gelijknamige boek van Dan Brown, was De Bouw lange tijd in de running. Bijna kon hij schitteren naast Hollywood-ster Tom Hanks, maar de rol ging uiteindelijk naar de Schot Ewan McGregor

Rouwig blijft de acteur er niet om: ‘Ik heb nog tijd voor zulke dingen. Een rol in een Amerikaanse productie is trouwens een grote verantwoordelijkheid. Daar kan je niet zomaar licht over gaan.’ De Amerikaanse droom is dus nog niet afgeschreven. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content