Klinkende namen in cast ‘Chaussée d’Amour’, eerste tv-reeks van Telenet

© gf

‘Chaussée d’Amour’, de allereerste tv-serie van Telenet over een luxehuisvrouw die een bordeel gaat runnen, heeft onder meer Ruth Becquart, Josse De Pauw, Dirk Roofthooft, Frank Focketyn en Geert Van Rampelberg in de aftiteling.

Telenet maakt voor het eerst een eigen tv-serie: ‘Chaussée d’Amour’, een spannend en sexy karakterdrama over de échte waarde van betaalde liefde, aldus het persbericht. Op 1 juni 2015 start het productiehuis deMENSEN met de opnames. Het verhaal speelt zich af langs een steenweg: een kilometerslange strook asfalt, aan weerskanten bezaaid met bars en bordelen.

Sylvia, een deftige burgervrouw met twee puberende kinderen, ontvlucht haar falende huwelijk en neemt noodgedwongen haar intrek in het bordeel dat ze van haar vader erfde. Uit financiële noodzaak besluit ze om het bordeel in kwestie ook echt te gaan runnen. Zo verkent ze de wereld der hoertjes, pooiers en andere bonte personages. Kruist ook haar pad: Ludo, een rechercheur met bewijsdrang die zijn tijd vult met een moord die twintig jaar geleden op de steenweg plaatsvond.

Aan klinkende namen in de cast alvast geen gebrek: Sylvia wordt vertolkt door Tiny Bertels. Onder meer Ruth Becquart, Josse De Pauw, Kadèr Gürbüz, Evelien Bosmans, Dirk Roofthooft, Reinhilde Decleir, Frank Focketyn, Ingrid De Vos, Viv Van Dingenen en Geert Van Rampelberg zitten in de aftiteling van de allereerste serie van Telenet.

Nathalie Basteyns, die ook ‘Clan’ en ‘Jes’ inblikte, is de regisseur van dienst. Ze wordt bijgestaan door Pieter Van Hees (‘Linkeroever’, ‘Dirty Mind’) en Frank Devos (‘Black XXX-mas’, ‘Wittekerke’). ‘Voor mij is Chausseé d’Amour tv-fictie pur sang, drama in hart en onderbuik, over vrouwen die er ondanks de vele tegenslagen het beste van proberen te maken’, zegt Basteyns in een persbericht. ‘Om hun nest te beschermen, schakelen ze over in survivalmodus en vechten ze als leeuwinnen. En in die strijd vinden ze ruimschoots de tijd om stil te staan bij de kleine dingen, te lachen met onnozelheden, of te toosten op een goeie afloop.’

De releasedatum van Chaussée d’Amour d’Amour is voorzien in 2016. De reeks zal – à la Netflix – in één keer aangeboden worden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content