Klacht Hoeilaart tegen afbraak renbaan Groenendaal verworpen

Volgens Marcel Vossen staat niets de sloop van de renbaan van Groenendaal nu nog in de weg.

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de klacht verworpen die het gemeentebestuur van Hoeilaart had ingediend tegen de vergunning voor de afbraak van de renbaan van Groenendaal. Het Agentschap voor Natuur en Bos had die vergunning eind 2009 bekomen. Volgens Marcel Vossen, provinciaal directeur van het Agentschap, staat nu niets de sloop nog in de weg. Maar voor met de werken te starten wil hij eerst nog overleggen met zijn raadsman.

Het Agentschap voor Natuur en Bos wil alle gebouwen op deze site afbreken, met uitzondering van het koninklijk paviljoen en enkele kleine, fraaie panden die indertijd gebruikt werden door de bookmakers. Het Agentschap zal deze laten restaureren.

Toen het in juni om veiligheidsredenen al wou starten met de afbraak liet Hoeilaart de werken stilleggen. De gemeente bekwam van de rechter in kort geding dat het Agentschap de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen moest afwachten vooraleer de afbraakwerken te starten.

In uitvoering van de structuurvisie die de drie gewesten voor het Zoniënwoud ontwikkelden, wil het Agentschap voor Natuur en Bos op de renbaansite een open grasland tot ontwikkeling laten komen dat een ecologische waardevolle aanvulling betekent voor het Zoniënwoud. Ook Vlaams Leefmilieuminister Joke Schauvliege bevestigde recent in het Vlaams parlement nog eens achter die visie te staan.

Hoeilaart had echter gehoopt op een recreatief-toeristische ontwikkeling met in de opgeknapte tribunes een brasserie, hotel of feestzaal voor de wandelende en fietsende natuurliefhebbers. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content