Kinderen sturen VW Kever door Mexico

© Evy Raes

De Antwerpse fotografe Evy Raes trekt door Mexico met een groene Kever, de met uitsterven bedreigde Mexicaanse taxi. Kinderen bepalen waar de reis heen gaat.

De Antwerpse fotografe Evy Raes trekt door Mexico met een groene Kever, de met uitsterven bedreigde Mexicaanse taxi. Kinderen bepalen waar de reis heen gaat.

Wat de gele taxi is voor New York en de zwarte voor Londen is de groene Volkswagen Kever voor Mexico. Al is het groene autootje met uitsterven bedreigd. Omwille van ecologische en veiligheidsredenen wordt hij vanaf 2012 definitief uit het straatbeeld verdreven.

Zaken die verdwijnen, dat is wat de Antwerpse fotografe Evy Raes interesseert. Zo verdiende ze eerder haar strepen al met haar erfgoedproject rond Vlaamse interieurs. Die foto’s zullen volgend jaar op ware grootte te zien zijn in enkele NMBS-stations.

“Ik ben ervan overtuigd dat het Mexicaanse leven de kinderen zal prikkelen. Bovendien staan kinderen centraal in de Mexicaanse cultuur”, stelt Evy Raes. Voor haar project rond de knalgroene Kever schakelt ze dan ook de hulp van Vlaamse en Nederlandse kinderen in. Hun nieuwsgierige vragen zullen bepalen waar de vier maanden lange reis van Pablo de Kever naartoe gaat.

Op haar blog beantwoordt ze de kindervragen via foto’s en filmpjes.

(EHA)

De reis begint op 16 september in Mexico-stad. Kinderen kunnen alles volgen via www.pablodekever.be, volwassenen kunnen terecht op evyraes.wordpress.com, op Facebook en Twitter. Kinderen kunnen hun vraag sturen op de blog of via mail naar ikvraag@pablodekever.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content