Kathleen Treier volgt Els De Bodt op als directeur van Het Theaterfestival Vlaanderen

Theaterfestiaval © .

Kathleen Treier wordt vanaf september 2015 directeur van Het Theaterfestival Vlaanderen. Ze treedt in de voetsporen van Els De Bodt, die sinds 1 maart aan de slag is in HETPALEIS.

De 31-jarige Treier studeerde Germaanse Talen en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en Thessaloníki. Ze werkte eerder bij tg STAN als communicatie- en spreidingsverantwoordelijke, bij BERLIN als verantwoordelijke voor de (inter)nationale spreiding en verkoop en als manager van Emke Idema en theatercollectief Schwalbe. Sinds september 2014 is ze ook adviseur bij de commissie internationalisering van het Nederlandse Fonds voor de Podiumkunsten.

Kathleen Treier krijgt de opdracht om het beleidsplan voor de subsidieperiode 2017-2021 te schrijven. De editie 2015, die van 3 tot 13 september doorgaat in het Kaaitheater in Brussel, wordt – ad interim – geleid door Hendrik De Smedt (A Two Dogs Company/Mette Ingvartsen). Dit werd beslist aangezien Kathleen Treier eind april moeder wordt van haar eerste kind.

Treier volgt Els De Bodt op, die sinds 1 maart aan de slag is in HETPALEIS. Hier zal ze Barbara Wijckmans opvolgen als algemeen directeur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content