Kasteel van Rumbeke decor in nieuwe Britse tv-reeks

Het kasteel van Rumbeke zal, net zoals de stad Brugge, een rol spelen in de nieuwe historische tv-reeks ‘The White Queen’ van de BBC.

‘The White Queen’, de nieuwe reeks van de Britse openbare omroep, gaat over de Rozenoorlog tussen het huis van de Yorks en dat van de Lancasters. ‘Ons kasteel past perfect in het tijdskader, en de bouwer, graaf de Thiennes, speelde zelf ook een rol in geschiedenis van de Rozenoorlog’, zegt Luc Glorieux van de vzw Kasteel van Rumbeke. De opnames gaan de eerste week van september van start.

Burgemeester Luc Martens van Roeselare, waarvan Rumbeke een deelgemeente is, is fier op de komst van de tv-ploeg. ‘Het is belangrijk voor onze stad en het bewijs dat tv-ploegen onze stad en het potentieel ervan ontdekken. Zij komen terecht in een stad waar er veel samenwerking is en waar ze welkom zijn.’

Volgens Martens hoefde Roeselare niets te betalen voor de komst van de ploeg die ook ‘The Tudors’ inblikte.

Bij de opnames zullen meer dan 200 mensen het kasteel inpalmen. De Moorseelsesteenweg wordt enkele dagen afgesloten. Momenteel worden alle anachronismen weggewerkt en de ruimtes ingekleed zoals in de tweede helft van de 15de eeuw.

‘The White Queen’ zal pas binnen anderhalf jaar te zien zijn. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content