John de Mol ‘extreem enthousiast’ over Emmy voor The Voice

De Emmy Awards hadden dit jaar een Nederlands tintje. De Amerikaanse versie van The Voice, ontsproten aan het brein van John De Mol, won de hoofdprijs in de categorie Outstanding Reality-Competition Program.

John de Mol heeft tijdens de uitreiking van de Emmy Awards een onderscheiding gewonnen voor zijn succesvolle programma The Voice, de Amerikaanse versie van The Voice of Holland. De muzikale talentenjacht won de prestigieuze televisieprijs in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. The Voice versloeg The Amazing Race, Dancing With the Stars, Project Runway, So You Think You Can Dance en Top Chef.

In een reactie tegenover de Nederlandse zender RTL Nieuws spreekt De Mol van ‘een nieuwe dimensie van blijheid’. ‘Ik heb met The Voice en andere programma’s veel prijzen gewonnen in Europa, maar een Emmy in Amerika: dat is toch wel bijzonder.’

Hoewel The Voice ook in Amerika populair is, was het programma geen favoriet in deze categorie. The Amazing Race, vergelijkbaar met Peking Express, heeft de Emmy al acht keer gewonnen en was ook dit jaar weer de ‘absolute favoriet’. De Mol was naar eigen zeggen ‘extreem enthousiast’ omdat hij niet verwachtte dat The Voice zou winnen.

The Voice wordt in de Verenigde Staten uitgezonden door NBC. Blake Shelton, Christina Aguilera, CeeLo Green en Adam Levine zijn dit seizoen de coaches. De show wordt gepresenteerd door Carson Daly. Bij ons loopt het programma op VTM, dit jaar met Regi, Koen Wauters, Axelle Red en Bent Van Looy in de jurystoel. (Elsevier/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content