John Cleese noemt hedendaagse comedy ‘verre van briljant’

John Cleese © reuters

Volgens de 74-jarige John Cleese verbleekt hedendaagse comedy bij de komische helden van weleer. ‘Als je al zolang in de comedywereld zit als ik, heb je alle grappen al eens gehoord’, aldus de Monty Python-ster.

Tijdens een toespraak op het Cheltenham Literature Festival haalde John Cleese scherp uit naar moderne komieken. Er bestaat naar zijn mening maar heel weinig briljante hedendaagse comedy. Lolbroeken uit het verleden, zoals Buster Keaton en de Marx Brothers, zijn maar moeilijk te evenaren, laat staan overklassen.

‘Ik verwacht al niets groots meer wanneer ik de televisie aanzet. De meeste dingen zijn herhalingen uit het verleden en dat kan met niet boeien,’ vult Cleese aan. Bovendien kent hij, naar eigen zeggen, de meeste grappen intussen al. Zijn jarenlange carrière als komisch acteur en bedenker van komische reeksen heeft daarmee te maken.

Bill Bailey en Eddie Izzard kunnen wel op zijn goedkeuring rekenen. ‘Deze mannen doen iets compleet nieuws en dat is fantastisch’, aldus John Cleese. Ook met politici kan hij hartelijk lachen dezer dagen. ‘Wat er gebeurde tijdens het Schotse referendum was hilarisch,’ zei hij daarover. En verder wist de kat van Taylor Swift hem aan het lachen te brengen. ‘Dat is de raarste kat die ik ooit heb gezien,’ zei hij over het arme beestje tijdens de Graham Norton Show. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content