Jeroom gaat als eerste Belg in zee met Comedy Central USA

© BELGA

De Vlaamse cartoonist Jeroom heeft via Twitter bekendgemaakt dat hij gaat samenwerken met de Amerikaanse kabel- en satellietzender.

“Heel blij te mogen melden dat ik getekend heb bij Comedy Central USA, om vanaf nu 700 miljoen mensen te ontgoochelen.” Met die tweet meldde Jeroom dat hij gaat samenwerken met Comedy Central USA. “Er is op dit moment enkel een akkoord over 30 animatiefilmpjes. Comedy Central USA gaat nu grasduinen in mijn werk, dat dan geanimeerd wordt”, lichtte Jeroom telefonisch toe aan persbureau Belga.

De samenwerking zou al tegen Kerstmis moeten leiden tot een eerste animatiefilmpje dat dan wordt opgenomen in de show ‘TripTank’, die wereldwijd wordt verspreid.”

Jeroom blijft toch opvallend rustig onder dit grote nieuws. Via zijn Engelstalige Facebookpagina kwam de redactie van Comedy Central USA in contact met zijn werk. “’s Morgens bij een kop koffie stroomde dan een mail met een erg lang adres binnen”, vertelt Jeroom.

Zijn andere activiteiten, voor onder meer Humo, blijven gewoon doorlopen. “Voor mij verandert er op dit ogenblik niets.” Jeroom is de eerste Belg die in zee gaat met Comedy Central USA. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content