Jeroen Meus is grote winnaar Nacht van de Televisiesterren

© Belga

Het televisietalent in Vlaanderen werd voor de vijfde maal geëerd op de Nacht van de Televisiesterren. Jeroen Meus ging met de twee publieksprijzen lopen.

Voor het vijfde jaar op rij kwam bekend Vlaanderen samen in de Ethias Arena in Hasselt om televisiemakend Vlaanderen in de bloemetjes te zetten. In totaal werden er 14 sterren uitgereikt. De kijkers thuis konden mee beslissen bij twee prijzen, namelijk het populairste programma en de populairste persoonlijkheid.

Jeroen Meus is duidelijk de publieksfavoriet. Hij ging aan de haal met de prijs voor het populairste programma en werd verkozen tot de populairste tv-persoonlijkheid.

De andere sterren werden gekozen door een vakjury. Die van beste acteur ging naar Koen De Graeve, beste actrice was voor Sien Eggers.

Martin Heylen won de prijs voor beste realityprogramma met zijn God en klein pierke, het beste televisiedrama was volgens de jury Code 37. De imitaties in Tegen de Sterren op waren goed voor het beste comedyprogramma en Dagelijkse Kost ging lopen met de ster voor het beste lifestyle programma. Jeroen Meus versloeg in die categorie Groenland, 1000 zonnen en Vlaanderen Vakantieland. Het Journaal op Eén kreeg de award voor beste informatieprogramma.

De award voor beste presentatrice wered uitgereikt door Tom Waes en ging naar An Lemmens. Steven Van Herreweghe mag zich de beste Vlaamse presentator noemen. Ook het aankomend talent werd bekroond met de rijzende ster die dit jaar naar Jonas Van Geel ging. Luc Appermont, voorzitter van de Vlaamse televisie-academie, mocht de carrièrester uitreiken aan Mike Verdrengh. Ten slotte ging de ster voor het beste entertainment programma naar The Voice van Vlaanderen. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content