Jan Matthys coregisseur van BBC-misdaadreeks “Shetland”

Jan Matthys op de set van 'In Vlaamse Velden' © gf

Jan Matthys, de Vlaamse regisseur bekend van onder andere In Vlaamse velden en Quiz Me Quick, regisseert samen met Thaddeus O’Sullivan (Call The Midwife) het derde seizoen van de zesdelige BBC One misdaadreeks Shetland.

Jan Matthys regisseert samen met Thaddeus O’Sullivan (“Call The Midwife”) het derde seizoen van de zesdelige BBC One misdaadreeks “Shetland”. Dat maakten BBC One en producent ITV Productions bekend.

Het derde seizoen van “Shetland”, oorspronkelijk gebaseerd op de misdaadromans van Anne Cleeve, brengt een nieuw zesdelig verhaal met politie-inspecteur Jimmy Perez (Douglas Henshall) in de hoofdrol. De serie wordt volledig in Schotland gedraaid.

Jan Matthys is de derde Vlaamse regisseur in korte tijd die een Britse televisieserie regisseert. Hij werd voorgegaan door Jakob Verbruggen die na “Code 37” onder andere voor de BBC het eerste seizoen van “The Fall” en vervolgens “London Spy” regisseerde, en Tim Mielants die het tweede seizoen van het Brits-Franse “The Tunnel” coregisseert.

Van ‘Zalm voor Corleone’ tot ‘Quiz Me Quick’

Jan Matthys coregisseur van BBC-misdaadreeks

Matthys begon zijn loopbaan als regisseur van non-fictie (“Zalm voor Corleone”, “De bende van Wim”) en regisseerde enkele afleveringen van series als “Aspe” en “Kinderen van Dewindt” net als de één-reeks “Katarakt”. Daarop volgde “De smaak van De Keyser”, dat hij samen met Frank Van Passel regisseerde en goed was voor drie FIPA d’Or prijzen in Biarritz.

Na enkele afleveringen van Code 37 en het eerste seizoen van De Zonen van Van As volgde Quiz Me Quick, naar een idee van Bart De Pauw. Matthys plant daarnaast zijn filmdebuut met “Vele hemels”, gebaseerd op de debuutroman “Vele hemels boven de zevende” van Griet Op de Beeck. Het project wordt momenteel ontwikkeld bij productiehuis Caviar, aldus het VAF dat steun verleent aan dit project. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content