Jan Eelen, Geoffrey Enthoven en Philippe Geubels werken aan eigen fictiereeks voor VIER

Ben Segers en Axel Daeseleire © VIER

Drie nieuwe fictieprojecten op VIER zijn in de maak: ‘Auwch!’ met Ben Segers en Axel Daeseleire, ‘Callboys’ met onder meer Stef Aerts en Matteo Simoni en een comedy-reeks rond Philippe Geubels.

VIER heeft zijn najaarsprogrammatie bekendgemaakt. Eigen fictie ontbreekt nog in het zendschema, maar dat wil de zender rechtzetten met drie nieuwe reeksen. Voor de eerste afleveringen is het nog wachten tot 2016. De exacte data zijn voorlopig onbekend. Over de inhoud van de reeksen werd wel al gecommuniceerd.

Auwch!

De serie ‘Auwch!’ draait rond alledaagse pijnlijke en gênante situaties waarin de hoofdpersonages voortdurend verzeild geraken, zo meldt de communiqué van VIER.Ben Segers speelt een ietwat uitgerangeerde versie van zichzelf. Zijn sociale onhandigheid speelt hem parten, en niet zelden zijn daarbij andere vrouwen in het spel (tot grote ergernis van zijn eigen vrouw).

Ook Axel Daeseleire speelt een uitvergrote versie van zichzelf. Hij is de beste vriend van Ben, en ook niet ongevoelig voor vrouwelijk schoon. In de serie passeren met de regelmaat van de klok Bekende Vlamingen in een verrassende gastrol.

De regie van de reeks met de ondertitel ”n Feest van herkenning voor mannen, ’n zucht van herkenning voor vrouwen’ is in handen van Geoffrey Enthoven, u welbekend als regisseur van de roadmovie én kassucces ‘Hasta La Vista!’ en ‘Halfweg’ (met Koen De Graeve).

Callboys

Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) bieden een zekere en veilige oase voor elke vrouw die op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met net dat tikje meer. Samen noemen ze zichzelf de Callboys, aldus het persbericht. De jongens delen een website, een vennootschap en een gepimpte kantoorruimte waar ze hun operatie runnen. Daar beantwoordt manusje-van-alles Randy Paret (Bart Hollanders) de telefoon, vult er de magen en kuist de toiletten.

Samen werken is leuk, plezant; de zaken gaan goed, tot hoogmoed en onbezonnenheid de Callboys inspireren om aan bedrijfsvertakking te doen.

‘Callboys’ wordt ingeblokt door Jan Eelen, de regisseur van onder meer ‘In de Gloria’, ‘Het Eiland’ en ‘De Ronde’. Voor de regisseur en VIER is het bovendien de eerste keer sinds ‘De Ronde’ dat ze zich opnieuw aan fictie wagen.

Komische fictieserie met Philippe Geubels

Het zijn ook drukke dagen voor Philippe Geubels. De voorbereidingen voor zijn nieuwe programma ‘Geubels en de idioten’ dat in september op antenne gaat, zijn volop bezig, maar achter de schermen wordt er intussen in alle stilte gewerkt aan een komische fictiereeks rond de comedian/presentator.

De -voorlopig nog titelloze – reeks zal zich focussen op het dagdagelijkse leven van Geubels, die wanhopig probeert zowel zijn carrière als zijn huwelijk te redden. Geubels speelt grotendeels zichzelf in de reeks en laat weten “vereerd, verheugd en tegelijkertijd doodsbang” te zijn voor zijn acteerdebuut op het kleine scherm.

Intussen schrijven Jonas Geirnaert en Julie Mahieu verder aan de fictiereeks ‘De Dag’. Wordt vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content