Huwelijken, wraak en vrouwen aan de macht: 5 tipjes van de sluier uit de trailer van Game of Thrones

© Youtube
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Het is nog even wachten op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Deze vijf hints uit de trailer doen de fantasie van fans echter al oplaaien. Opgelet, wie de trailer niet wilt zien en nog even in zalig onwetendheid wilt verkeren, laat dit stuk beter links liggen.

De huwelijksbellen luiden opnieuw

In het nieuwe seizoen zullen opnieuw twee personages in het huwelijksbootje treden. Na de dood van koning Joffry in het voorgaande seizoen, treedt zijn jongere broer Tommen in zijn voetsporen. Naast de positie van zijn oudere broer, zal hij ook zijn verloofde inpalmen, Margaery Tyrell. Nu rest enkel nog de vraag of dit huwelijk zal kunnen doorgaan zonder bloedvergieten.

Grijpt een koningin de macht?

Na het ontvluchten van Koningslanding, zoekt Tyrion Lannister soelaas in het zuiden van Westeros.

Huwelijken, wraak en vrouwen aan de macht: 5 tipjes van de sluier uit de trailer van Game of Thrones

Zijn reis start op zijn zachts gezegd turbulent. In de trailer zien we dat hij in een houten kist op een zuiderse plek wordt gedumpt. Al lijkt het tij snel te keren voor de verstoteling.

Enkele seconden later zien we hem namelijk wijn drinken met één van zijn handlangers, Varys. Ze plannen samen een wraakactie tegen zijn familie. Tijdens de conversatie horen we Tyrion klagen dat hij nooit op de ijzeren troon zal zitten, waarop de eunuch antwoordt: “Je kan iemand anders helpen om de troon te beklimmen. Iemand geliefd die beschikt over een krachtig leger en de juiste achternaam.”

Terwijl de dwerg het idee weglacht en Varys veel geluk toewenst om hem te vinden, spreekt hij de woorden uit die het verdere verloop van de serie wel eens drastisch kunnen veranderen, namelijk: “wie zei er iets over een hij?” Op het eerste zicht voldoet enkel Daenerys aan die beschrijving.

Jorah Mormomt als gladiator?

Tyrion Lanister is niet de enige die seizoen 4 in mineur afsloot. Ook Jorah Mormont, de vroegere handlanger en trouwe vriend van Daenerys, heeft in de trailer duidelijk al betere dagen gezien. In de video zien we hem vechten in een groot stadium tegen een uit de kluiten gewassen tegenstander. Volgens allerhande bronnen vecht hij in een arena om opnieuw op een goed blaadje te staan bij Daenyres.

‘Romance’ tussen Pinkje en Sansa

Huwelijken, wraak en vrouwen aan de macht: 5 tipjes van de sluier uit de trailer van Game of Thrones

In seizoen 4 had Petyr Baelisch, aka Pinkje, Sansa reeds het hof gemaakt weliswaar zonder resultaat. Nu blijken de twee personages elkaar toch gevonden te hebben. In de trailer zien we dat beiden behoorlijk close bij elkaar staan. Pinkje maant haar bovendien aan om haar dode familieleden te wreken.

Arya naar House of Black and White

Na ‘The Hound‘ aan zijn lot over te laten, ziet het er naar uit dat Arya een duister pad zal bewandelen. In de video zien we de jonge Stark aan de voordeur staan van een grotesk gebouw, het zogenaamde House of Black and White. De tempel is het hoofdkwartier van de ‘Faceless Men’.

Een organisatie waar een oude bekende lid van is, namelijk Jaqen H’gar. Hij gaf haar speciale munt waarmee Arya hem altijd kon terugvinden. Het ziet er met andere woorden naar uit dat H’gar zijn comeback zal maken in seizoen 5. (NS)

Bekijk hier nog eens de trailer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content