Howard Gutman wordt definitief vervangen in ‘Vanthilt on Tour’

© Belga

De ambassadeur van de Verenigde Staten, Howard Gutman, wordt definitief vervangen in ‘Vanthilt on Tour’ op Eén. ‘Funky Town’ zal Gutmans rubriek ‘Bye Bye Belgium’ vervangen.

De ambassadeur van de Verenigde Staten, Howard Gutman, wordt definitief vervangen in ‘Vanthilt on Tour’ op Eén. Vanaf nu vervangt ‘Funky Town’ Gutmans rubriek ‘Bye Bye Belgium’.

Na berichten over een zedenzaak rond de ambassadeur vroeg Eén vorige week aan productiehuis deMENSEN op zoek te gaan naar een andere invulling van de rubriek, luidt het in een persbericht van de VRT. Aan de hand van een archieffragment vertelt ‘Funky Town’ elke dag het verhaal van de stad waar ‘Vanthilt On Tour’ te gast is. Het gaat om “een geestig of memorabel fragment” over de stad uit het rijke VRT-archief.

Voortaan is de commentaarstem van ‘Funky Town’ elke week die van een bekende Vlaming die een speciale band heeft met de gaststad. Deze week is de stem van Funky Town Koen Crucke. De VRT besliste vorige week om Gutman tijdelijk uit de talkshow ‘Vanthilt on Tour’ te houden omdat hij genoemd werd in een zedenzaak.

De Amerikaanse ambassadeur, die volgende maand afzwaait, heeft in dat programma een vaste rubriek waarin hij persoonlijk afscheid neemt van de stad waarin de talkshow te gast is. Eén en productiehuis deMENSEN doen met deze beslissing naar eigen zeggen geen uitspraak over Gutman. Ze bedanken de ambassadeur “voor de fijne samenwerking de voorbije weken”. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content