House populairste tv-serie van de planeet

House M.D. onttroont de politieserie CSI: Miami als best bekeken televisieprogramma ter wereld. De Amerikaanse ziekenhuisreeks wordt gemiddeld bekeken door 82 miljoen mensen in 72 landen.

House onttroont de politieserie CSI: Miami als best bekeken televisieprogramma ter wereld. De Amerikaanse ziekenhuisreeks waarin de misantropische dokter Gregory House, gespeeld door de Britse acteur Hugh Laurie, patiënten negeert, schoffeert en/of geneest, wordt volgens het Guinness Book of Records gemiddeld bekeken door 82 miljoen mensen in 72 landen.

House dankt zijn populariteit enerzijds omdat de serie meer gemeen heeft met CSI: Miami dan met zeg maar ER: het is veeleer een politieserie dan een ziekenhuisdrama. De misdadigers die elke week door het team rechercheurs moeten worden opgespoord, zijn in dit geval bacteriën, virussen en andere ziektemakers. Het is het soort whodunits dat altijd al populair is geweest. Anderzijds is het natuurlijk het hoofdpersonage, House zelf. Hugh Laurie kreeg voor zijn typetje twee Golden Globe Awards en verschillende Emmy-nominaties.

Ook in Vlaanderen is House een van de best bekeken buitenlandse series van het moment. De serie gaat deze week in de Verenigde Staten zijn laatste seizoen in. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content