Hotel ‘Fawlty Towers’ sluit de deuren

© .
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Het hotel dat John Cleese inspireerde om de komische serie ‘Fawlty Towers’ te maken, moet de deuren sluiten.

Het Gleneagles-hotel, het etablissement dat in 1973 de Britse komiek John Cleese op het luminieuze idee bracht om een serie rond de chagrijnige hoteluitbater Basil Fawlty te maken, moet van de gemeente Torquay de boeken toe doen.

Volgens een rapport blijft het gebouw leegstaan zolang de eigenaars van het overkoepelend hotelketen Oceana Hotels geen nieuwe eigenaar vinden. Maar de huidige eigenaar Kevin Wood zegt dat het hotel opnieuw de deuren zal openen voor Pasen.

Ondertussen had Churchill Retirement Living al laten weten dat het plannen had om het hotel over te nemen om er een rusthuis van te maken. Maar dat voorstel stuitte op protest van de gemeenteraadsleden. Zij vonden dat het ontwerp van het rusthuis te omvangrijk was en karakterloos.

Al is nog niet alle hoop verloren. ‘Als er een meer doordachte marketingcampagne komt en er wat meer mensen komen logeren, zie ik nog een toekomst voor het hotel’, vertelt het hoofd van de toeristische dienst, Carolyn Custerson in een interview met The Telegraph. (NS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content