Hoofdrolspeler ‘7th Heaven’ biecht misbruik op

De 67-jarige acteur Stephen Collins , bekend van zijn rol als dominee Eric Camden uit ‘7th Heaven’, zou drie minderjarige meisjes misbruikt hebben. Er is een audio-opname opgedoken waar hij de feiten opbiecht aan zijn ex-vrouw, Faye Grant.

Als je hem aan het werkt ziet in ‘7th Heaven’ zou je het hem niet nageven, maar het blijkt dat Stephen Collins een duistere kant heeft. Hij zou in het verleden minstens die minderjarige meisjes misbruikt hebben. Op een audiobestand horen we hoe hij de feiten toegeeft aan Faye Grant, zijn ex-vrouw waarmee hij in een lange echtscheidingsprocedure verwikkeld zit. Zij zou het gesprek stiekem hebben opgenomen tijdens een therapiesessie in 2012.

Een woordvoerder van de New Yorkse politie bevestigt aan TMZ dat ze de tape in hun bezit hebben en dat een onderzoek wordt gestart. Op het geluidsbestand horen we Collins toegeven dat hij zich “een aantal keer” naakt liet zien aan het meisje en “dat er een moment was dat ik haar hand op mijn geslachtsdeel legde.”

Verliest rol in Ted 2

Naar aanleiding van die audiotape verliest de acteur met onmiddellijke ingang zijn rol in ‘Ted 2’, het vervolg op de eerste ‘Ted’-film uit 2012. Daarin steelt een vuilgebekte knuffelbeer de show. Woordvoerders van de nieuwe prent verzekeren dat zijn rol klein genoeg was om uit de film te halen zonder iets van het verhaal af te doen. Collins zelf had zijn fans al warm gemaakt voor de rol die hij zou spelen. Zaterdag, 4 oktober, tweette hij: “Ik wil het jullie wel vertellen, maar dan zou Seth MacFarlane (de regisseur) mij moeten vermoorden.”

Door de recente aantijgingen, kreeg de beschuldigde acteur de wind van voren. “Is dat nog steeds een optie?” en “Sla de tussenpersoon over en pleeg zelfmoord” zijn maar een greep uit de vele bedreigende tweets aan het adres van de acteur.

Nog meer drama

Toen iemand dinsdagnacht een schot hoorde nabij het huis van Collins, gingen de poppen echt aan het dansen. Collega-actrice Donna D’Errico tweette: “Die kerel uit ‘7th Heaven’ woont achter mijn hoek en heeft zichzelf een paar minuten geleden doodgeschoten.” Even later verwijderde ze haar uitlating, maar het kwaad was als geschied. Velen mensen dachten dat de acteur zichzelf van het leven had beroofd en dat die daad niet meer dan gerechtigheid zou zijn. D’Errico verontschuldigde zich voor de fout die ze maakte en verduidelijkte dat ze “enkel postte wat mijn buur die ter plaatse was mij vertelde. Sorry dat ik iets tweette zonder dat het bericht bevestigd werd.”

Jon Passantino van Buzzfeed maakte later bekend dat de politie van Los Angeles hem vertelde dat er geen schietpartij had plaatsgevonden en dat Collins ‘gezond en wel’ is. Hij zou op het moment zelfs niet eens thuis geweest zijn.

(WH)

De intro van de serie ‘7th Heaven’ waarin Stephen Collins een hoofdrol had:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content