Honderden ET Atari-games opgegraven in de VS

In de staat New Mexico in het zuiden van de Verenigde Staten zijn honderden exemplaren van de in 1982 uitgebrachte game “E.T. the Extra-Terrestrial” voor de Atari-spelcomputer ontdekt.

Al dertig jaar gonst het in het gamersmilieu van de geruchten over de ‘schat’ van duizenden onverkochte cartridges van wat beschouwd wordt als een van de slechtste games ooit. De spelletjes zouden destijds in het midden van de nacht gedumpt zijn in Alamagordo, zo’n 300 kilometer ten zuiden van de stad Albuquerque.

DocumentaireDe mensen achter een documentaire over de games voerden de zoekactie uit op de bewuste site. De documentaire wordt overigens gefinancierd door een filiaal van IT-gigant Microsoft. Het spel kwam in 1982 in de rekken, hetzelfde jaar waarin Steven Spielbergs kaskraker over het groene buitenaardse wezen in de filmzalen gespeeld werd. Maar het spel was van een zeer slechte kwaliteit.

Einde van Atari

De commerciële flop woog zwaar door op Atari, de Amerikaanse pionier van de gamesindustrie. “E.T. the Extra-Terrestrial” was dan wel een van de meest verkochte titels voor Atari met 1,5 miljoen verkochte exemplaren, maar dat woog niet op tegen de miljoenen onverkochte games. Er waren 5 miljoen exemplaren geproduceerd. Atari werd in 1984 opgesplitst en verkocht.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content