Hollywood eist 73.000 euro van Oostende voor ‘Terr’Oskars’

De Academy, organisator van het Oscargala, dagvaardt de stad Oostende voor het gebruik van de ‘Terr’Oskar’, een onderscheiding voor het leukste terras. Het beeldje zou te sterk lijken op de originele Oscars. ‘Onzin’, zegt Oostendse schepen Martine Lesaffre.

De Academy Of Motion Picture Arts, de organisator van het Oscargala, dagvaardt de stad Oostende. Het eist 200 euro per dag voor het gebruik van de naam ‘Terr’Oskar’, een onderscheiding voor het leukste terras, en het bijhorende beeldje.

Volgens de Academy Of Motion Picture Arts, kortweg Academy, lijkt het beeldje sterk op de originele Oscars. “Onzin”, zegt Oostendse schepen Martine Lesaffre (Open VLD). Op haar initiatief reikt Oostende sinds 2009 jaarlijks een geldprijs van 800 euro én een beeldje uit aan de horecazaak met het mooiste terras. “Die wedstrijd moet de horecazaken motiveren om in orde te zijn met de regelgeving omtrent terrassen”, legt Lesaffre uit.

‘Vergezocht

“Na vier jaar komt Hollywood nu plots met die claim. Het is nogal vergezocht: we hebben nooit een beeldje gebruikt, wel een glazen trofee dat als een soort parodie moet dienen op het Oscarbeeldje. Verder hebben we nooit echt stilgestaan bij de benaming”, verklaart Lesaffre.

De Academy eist 200 euro per dag, op jaarbasis zo’n 73.000 euro. “Er zit niets anders op dan een andere naam te vinden. Het was alleszins nooit de bedoeling om Hollywood tegen ons in het harnas te jagen.” (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content