Hoe zou het nog zijn met … Silvy De Bie?

© Facebook

Tegenwoordig laat Silvy De Bie de muziek even rusten en concentreert ze zich op andere projecten. Zo speelt ze binnenkort de rol van elfje Tinkerbel in de musicalproductie van ‘Peter Pan: The Never Ending Story’ en opent ze in september haar eigen kledingwinkel in de Kammenstraat in Antwerpen.

Het showbizzverhaal van Silvy De Bie begint op negenjarige leeftijd als ‘Silvy Melody’. Ze veroverde de harten van de Vlamingen met haar versie van ‘Ben’. Maar kindsterretjes worden groot en Silvy De Bie schudde haar brave imago van zich los door zich aan te sluiten bij de dance-sensatie Sylver. Tegenwoordig laat ze de muziek even rusten en concentreert Silvy zich op andere projecten. Zo speelt ze binnenkort de rol van elfje Tinkerbel in de musicalproductie van ‘Peter Pan: The Never Ending Story’ en opent ze in september haar eigen kledingwinkel in de Kammenstraat in Antwerpen.
Vlaanderen leerde Silvy De Bie kennen onder de artiestennaam ‘Silvy Melody’. Op negenjarige leeftijd werd ze ontdekt in ‘De Kinderacademie’ op VTM. Ze zong een Nederlandstalige versie van het nummer ‘Ben’, waarvan de oorspronkelijke versie van Michael Jackson is. Haar grootste hit was ‘De telefoon huilt mee’ dat ze samen zong met Danny Fabry. Er volgden nog tal van andere hitjes. De toekomst zag er erg rooskleurig uit voor de jonge ‘Silvy Melody’, was het niet dat er een wet is die kinderen onder de zestien jaar niet toelaat om te werken. Dit zorgde voor een vroegtijdig einde van haar carrière en het werd een hele tijd stil rond Silvy De Bie.

Lace en Sylver

Maar muziek zit Silvy in het bloed en ze gaf niet op. In 1998 probeerde Silvy een comeback te maken met het vriendinnentrio ‘Lace’. Dit project werd een complete flop. Maar haar volgende project, Sylver, zou haar opnieuw hoog in de Vlaamse hitlijsten doen terugkeren.

In 2000 ontmoette De Bie Wout Van Dessel in discotheek Illusion. Hij was op zoek naar een nieuwe zangeres voor zijn project Liquid. Silvy was wildenthousiast en bood zich aan als frontvrouw. In de zomer van datzelfde jaar bracht Liquid feat. Silvy de single ‘Turn the Tide’ uit. Het bleek een succesformule en de danceformatie keerde geregeld terug in de hitlijsten. In 2003 veranderde de groepsnaam naar Sylver. Naast haar carrière als frontvrouw van Sylver, engageerde Silvy zich nog in verschillende andere muzikale projecten. Zo scoorde ze een hit met Milk Inc., was ze gastzangeres bij MnC en probeerde ze een solocarrière uit de grond te stampen.

Marokkaans huwelijk
Silvy De Bie verschijnt bij regelmaat van de klok in de roddelblaadjes. Haar privéleven werd uitgebreid beschreven in ‘de boekskes’ toen ze aankondigde in 2005 dat ze ging trouwen met haar Marokkaanse vriend Khalid Boujida. Het werd een dubbel huwelijk: een feest in Heist-op-den-Berg én in Marokko. Silvy respecteerde de afkomst van haar man en ze deed elk jaar zelf mee met de ramadan. Drie jaar later bleek het huwelijk toch niet sterk genoeg en de twee gingen, die samen een dochter Noor kregen, uit elkaar.

Peter Pan en Stage
Tegenwoordig heeft Silvy De Bie de muziek een beetje naar de achtergrond geschoven en houdt ze zich bezig met verschillende projecten. Binnenkort zal ze te bewonderen zijn als elfje Tinkerbel in de musicalversie van Peter Pan. In deze productie van Musical Hall, die na Vlaanderen verschillende andere landen zal verblijden met hun spel, wordt er in elk land gekozen voor een lokale vedette. En in Vlaanderen kwam uit de bus, ja u weet het eigenlijk al, Silvy De Bie. Ze werd opgevist uit de ‘grote’ vijver van de Vlaamse BV’s. De repetities van deze musical zijn volop aan de gang en eind 2012 is het spektakel toegankelijk voor publiek.

Een ander belangrijk project van Silvy De Bie is het openen van haar eigen kledingwinkel ‘Stage’ in de Kammenstraat in Antwerpen. De Bie, die al van jongs af gefascineerd is door mode, opent de kledingwinkel samen met haar zus. Zowel de collecties, als het interieur van de zaak (en we vermoeden ook de winkelnaam) staan in het teken van muziek. De winkel krijgt de uitstraling van een podium. De winkel opent de deuren op 14 september 2012. (LVR)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content