Hoe zou het nog zijn met… Pippa Middleton?

© reuters

Toen haar oudere zus het felgegeerde prinsessenkroontje mocht opzetten tijdens haar huwelijk met prins William wist Pippa Middleton haar voet -of liever: twee bilkaken- tussen de deur van haar zusters succes te wringen wat haar en haar fraai gevormde derrière onmiddellijk een sterrenstatus opleverde.

Wie: Philippa Charlotte “Pippa” Middleton (29)

Toen: Zij en haar achterkant maakten behoorlijk wat furore op het huwelijksfeest van Prince William met haar zus Catherine Middleton

Quote: beelden zeggen meer dan woorden

Nu: Pippa probeert zoveel mogelijk uit de schijnwerpers -die haar zus toebehoren- te blijven

Niet dat Pippa Middleton voor ze verscheen in een nauw aansluitende bruidsmeisjesjurk geen aantrek had. In 2008 werd ze Tatler’s Meest Gegeerde Vrijgezel genoemd, waarmee ze zanger James Blunt en Prinses Eugenie de loef afstak. Nee, Pippa heeft haar oudere zus niet nodig om in de schijnwerpers te staan, al heeft ze lange tijd in haar voetsporen getreden.

Als middelste kind van Carole en Michael Middleton(geboren op 6 september 1983) ging Pippa naar dezelfde scholen als haar oudere zus, waaronder het prestigieuze Malborough College, gevolgd door eenzelfde trip naar Edinburgh University alwaar ze een masterdiploma in Engelse literatuur behaalde. Vanaf toen scheidden hun wegen. Waar Kate na haar studies in de mode-industrie ging werken maakte Pippa carrière in public relations. In 2008 wist ze een plek te bemachtigen bij partyplanningbureau Table Talk. Door deze job legde Pippa Middleton verschillende contacten en schuimde ze de beste feestjes van Londen af, wat haar de titel socialite opleverde.

Pippa’s vrienden zijn dan ook niet van de minsten. Als studente geraakte ze nauw bevriend met George Percy, de oudste zoon van de hertog van Northumberland en Lord Ted Innes-Ker, zoon van de hertog van Roxburghe. Ze heeft ook een relatie gehad met Alexander Spencer-Churchill, een familielid van wijlen prinses Diana en was lang samen met beursgigant Alex Loudon. Toch was het haar zus die de met prins William de grootste vis aan de haak wist te slaan, al kon Pippa hier ook de vruchten van plukken.

In april 2011 gaven Kate Middleton en prins William elkaar het ja-woord tijdens een prachtige ceremonie waarin Pippa als bruidsmeisje fungeerde. Toen ze het prinselijke paar de trappen op hielp en haar zusters lange sluier schikte, merkte de hele televisiekijkende wereld op wat voor een fraai figuur het Middletonzusje had. De schunnige tweets en krantenkoppen bleven niet uit; Pippa’s poep kreeg een eigen facebookpagina en er werd een plastisch chirurgische ingreep waarbij de billen gelift worden naar haar genoemd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Precies een jaar na de Royal Wedding werd Pippa Middleton opgenomen in de “100 Most Influential People In The World”-lijst van Time Magazine.

Sindsdien is haar leven rijkelijk gedocumenteerd. Het internet bevat beelden van Pippa die koffie gaat halen tot Pippa die halfdronken een nachtclub uit stommelt, iets waar de koninklijke familie niet mee kan lachen. Het middelste Middletonzusje was goed op weg de enfant terrible van de Britse koninklijke (aangetrouwde) familie te worden tot haar jongere broer James een internethit werd op homowebsites alwaar de Middletonzoon zonder kleren poseert.

Sindsdien is de storm rond Pippa wat gaan liggen, al is dat vooral omdat de socialite het rustiger aan doet. Ze organiseert liefdadigheidsfeesten en werkt part-time voor Party Times, het magazine van haar ouders’ firma Party Pieces. Schrijven en feestjes zijn immers Pippa’s specialiteit, en hoewel ze nu zelf veel minder als een dronken nimf onder de champagnefles hangt doet Table Talks het uitstekend en heeft Penguin Books haar gevraagd een boek uit te brengen over de party-planning industrie, genaamd Celebrate.

Hoewel het haar professioneel helemaal voor de wind gaat blijft Pippa voortaan het liefst wat meer op de achtergrond. Op het diamanten jubileum van Queen Elizabeth was ze dan ook heel sober gekleed. Nu Kate Middleton op een maand tijd al twee maal in opspraak is gekomen en haar schoonbroer Harry ook niet bepaald zijn beste beentje voorzet is het niet langer Pippa die het koningshuis grijze haren bezorgt. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content