Hoe zou het nog zijn met… Joyce Van Nimmen

Nog steeds mooi, blond en opnieuw alleen, al laat Joyce Van Nimmen er geen gras over groeien. Zo kennen we haar!

Wie: Joyce Van Nimmen, realityblondine van dienst
Toen: Van Nimmen werd bekend bij het grote publiek met het “reisprogramma” Ciao Bella maar bleef zich ook daarna hardnekkig in de onderbuik van de realitytelevisie vasthaken
Quote: Geen woorden maar daden was allicht de slagzin van Van Nimmen, die eerder om haar uiterlijk dan om haar uitspraken bekend stond. (Misschien maar best ook)

Tien jaar geleden, toen de regisseur van Femme de la Rue nog naar de middelbare school ging, leek het programmamakers “een interessant concept” om twee zogeheten blonde babes een rondreis door Italië te laten maken en de hoofden van de toch al heetgeblakerde Italiaanse mannen gek te maken.

Vrouwen van dienst waren Eva Pauwels, toen al een fenomeen, en de relatief onbekende Joyce Van Nimmen, die op dat moment een kersverse mama van 21 was. Hoewel Ciao Bella een televisionele miskleun was heeft het programma Van Nimmen geen windeieren gelegd.

De blondine, die voor Ciao Bella ook al af en toe bijkluste als model, kreeg plots een grotere afzetmarkt en pronkte naakt op de cover van mannenblad Ché. Let wel: wie Ché bij de krantenboer spotte kreeg Joyce in een zwart bikinietje te zien. Enkel wie het magazine kocht en over de zwarte inkt wreef kreeg de babe in volle glorie onder ogen.

De papieren Joyce mocht dan wel positief reageren op vreemde wellustige handen; toen Vitalski het exemplaar van vlees en bloed tijdens de survivaltocht Stanley’s Route warm probeerde te wrijven beschuldigde de blondine hem prompt van aanranding. De Antwerpse nachtburgemeester werd overspoeld met verwijten en besloot zelfs enkele maanden ondergedoken te leven om zich te beschermen tegen de mediastorm – meteen Joyce’s grootste verdienste, op haar kinderen na dan.

Want de liefde voor haar kinderen, die steekt Van Nimmen niet onder stoelen of banken. Ze had al een dochtertje (Amber) uit haar eerste relatie, maar toen ze in 2007 samen met haar toenmalige echtgenoot Dimitri opnieuw een kindje verwachtte kon ze het niet laten dat met de hele wereld -thans; televisiekijkend Vlaanderen- te delen. Joyce, die duidelijk graag heel wat van zichzelf bloot geeft, beviel tijdens het realityprogramma Babyboom van een zoontje; Milan.

Het jonge gezin besloot zich te concentreren op het familiaal geluk en dus schoof Joyce haar media- en modellencarrière opzij om Dimitri te helpen in zijn -we verzinnen dit niet- kippenkraam. Een werk- en privérelatie combineren bleek echter ook voor Joyce en Dimitri een hele klus en het koppel zette in 2009 alweer een punt achter hun huwelijk.

Joyce verruilde de kiekens voor canapés en ging full-time in een meubelzaak werken, waar ze tot op heden nog steeds aan de slag is.

Toch is niet iedereen Joyce vergeten: regisseurs Rik Daniëls en Stef Desmyter zagen in Joyce het perfecte gangsterliefje en castten haar voor de televisiereeks Wolven, die eind 2012 op het scherm te zien was. In een interview met Dag Allemaal vertelde de blondine onlangs dat ze de acteersmaak helemaal te pakken heeft gekregen en dat ze van plan is om acteerlessen te volgen. Ze is weer single na enkele korte relaties maar dat belet haar niet van plezier te maken. “In 2013 ga ik eindelijk tijd nemen voor de dingen die ik graag wil doen”, aldus Van Nimmen aan Dag Allemaal.

Joyce Van Nimmen; de comeback? Wij wensen het de hitsige pubers van vandaag van harte toe! (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content