Herman Van Molle past voor nieuw seizoen De Canvascrack

© VRT - Lies Willaert

Hoewel mensen doorgaans het televisiespel ‘De Canvascrack’ in één zin uitspreken met de naam van Herman Van Molle, zal het tijdens het nieuwe seizoen niet het geval zijn. Herman Van Molle moet om gezondheidsredenen afhaken voor het dertiende seizoen van de Canvascrack. Sven Speybrouck neemt het programma tijdelijk van hem over.

“De Canvascrack presenteren is een marathon. Het gaat om 62 afleveringen die in gecondenseerde en intensieve periodes worden opgenomen. Daar moet je 100 procent in orde voor zijn, en dat ben ik momenteel niet”, zegt Herman Van Molle.

“Ik ben blij dat Sven Speybrouck bereid is mij dit seizoen te vervangen. Hij deelt mijn passie voor kennis, cultuur, wetenschap en weetjes.” Speybrouck reageert vereerd. “Ik ga mijn uiterste best doen en ik hoop, net als alle andere kijkers, vooral dat Herman snel weer terugkomt”.

De Canvascrack blijft met zijn nieuwe presentator bij het originele concept. Bovendien is Van Molle nog nauw betrokken bij de voorbereidingen van het programma en stelde hij mee de vragen op. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content