HBO voert nieuwe topserie ‘Luck’ af na klacht over dierenmishandeling

De serie ‘Luck’ van de Amerikaanse betaalzender HBO krijgt geen tweede seizoen. De afgelasting komt er na de dood van drie paarden op de set.

De dierenrechtenorganisatie PETA diende een klacht in bij de politie van Los Angeles toen aan het licht kwam dat twee paarden waren overleden tijdens het filmen van het eerste seizoen. Enkele dagen na de klacht van de dierenrechtenorganisatie overleed een derde paard nadat een stunt misliep op de set.

Volgens PETA waren de paarden niet in staat om de zware stunts uit te voeren. De eerste twee overleden paarden hadden in jaren niet meer geracet. Verder claimt de dierenrechtenorganisatie dat de paarden een gevaarlijke cocktail van pijnstillers moesten nemen om hun prestaties te verhogen.

Topreeks

‘Luck’ draait rond de lotgevallen van enkele gokkers op de paardenrennen in Santa Anita Park in Los Angeles. De reeks moest de nieuwe topserie worden van HBO, dat eerder series als ‘The Wire’ en ‘The Sopranos’ lanceerde. ‘Luck’ is gemaakt door Michael Mann (‘Heat’, ‘The Insider’) en David Milch (‘Deadwood’, ‘NYPD Blue’). Tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman nam de hoofdrol voor zijn rekening.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

HBO had een tweede seizoen van de reeks besteld maar komt nu op die beslissing terug. De twee resterende afleveringen van het eerste seizoen komen wel nog op de buis. (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content