Hartje Antwerpen krijgt nieuw theater in 2011

Karel Vingerhoets en Nele Verbist openen in het voorjaar van 2011 het nieuwe theater ‘De Gulden Hant’. Dat is onder andere ondergebracht in het geboortehuis van Wannes Van de Velde.

Karel Vingerhoets en Nele Verbist openen in het voorjaar van 2011 een nieuw theater, “De Gulden Hant”, in het historische centrum van Antwerpen. Dat maakte de acteur woensdag bekend.

Samen met een vennoot kochten Karel Vingerhoets en Nele Verbist de panden aan de Hofstraat 9 en 11. Binnenkort starten de werken om daar een nieuw theater in onder te brengen.

Bij het complex horen ook het magazijn en een 15e-eeuwse kelder van de Spaanse winkel ‘El Valenciano’ in de Zirkstraat. In dit pand bracht Wannes Van de Velde zijn kinderjaren door. Zijn leven en werk zullen deze plek bijzonder inspireren, aldus de acteur die bij het grote publiek bekend is van tv-reeksen als ‘Langs de Kade’, ‘Thuis’, ‘Wittekerke’ en onlangs ‘Los Zand’.

Karel Vingerhoets en Nele Verbist zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2001 openden ze het ‘Theater Boechout Vooruit’, dat Vingerhoets wegens gezondheidsredenen na een ongeval in 2005 stopzette. Dat opzet is sinds 2008 omgevormd tot gemeenschapscentrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content