Gwar-frontman overleden

© Olivier Donnet

Dave Brockie, frontman en beter bekend als Oderus Urungus van de Amerikaanse metalband Gwar, is op 50-jarige leeftijd overleden. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend.

Dave Brockie, frontman en medeoprichter van de trashmetalband Gwar, is overleden. Het overlijden werd bevestigd door een woordvoerder van de ordediensten in het Amerikaanse Richmond. De precieze doodsoorzaak moet nog onderzocht worden.

‘Ik zou willen dat het een grap was, maar dat is het helaas niet. Iedereen is in shock’, laat voormalig bassist Chris Bopst weten.

‘Dave was een van de grappigste, slimste, meest creatieve en energieke mensen die ik heb gekend. Hij was soms brutaal, bot, hilarisch in alle opzichten. Maar hij was vooral intelligent en geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en kunst. Een geweldige frontman. Ik hield van hem.’

Drie jaar geleden overleed Gwar-gitarist Cory Smoot aan een hartaanval. Zijn lichaam werd toen door zijn bandleden levenloos aangetroffen in de tourbus. Hij was 34.

Gwar, opgericht in 1984, bestaat uit vijf leden die elk hun eigen wereldvreemd pseudoniem dragen. De band telt twaalf albums en staat bekend om hun absurde concerten, waarin bloederige scènes niet geschuwd worden. Ook hun bizarre outfits, grove en schokkende teksten over martelingen werden het handelsmerk van de band. Wat niet wegneemt dat sommigen het etiket ‘satirsich’ kleven op de groep die twee keer een grammynominatie in de wacht sleepte. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content