Grote musea in New York voortaan 7 dagen op 7 open

De meeste grote musea in New York, zoals het MoMA, hebben beslist hun wekelijkse sluitingsdag(en) te schrappen. Ze willen daarmee de steeds toenemende vraag van het publiek tegemoet komen.

In dit internettijdperk, waarbij haast alles toegankelijk is en de consument daarvoor al glimlachend zijn luie zetel niet moet verlaten, hebben de meeste grote musea in New York beslist om voortaan zeven dagen op zeven de deuren open te zwaaien. Ze willen daarmee de steeds toenemende vraag van het publiek tegemoet komen.

Het Museum of Modern Art (MoMA), in hartje Manhattan, schrapt voortaan zijn wekelijkse sluitingsdag van dinsdag. Van bij de opening in 1929 tot in 1975 was het MoMA zeven dagen op zeven open, maar nadien besloten de uitbaters om één dag per week te sluiten om de operationele kosten te drukken. Sinds de renovatie in 2004 steeg het aantal bezoekers echter duizelingwekkend, tot 3 miljoen per jaar.

“Er zat ons niets anders op dan de openingsuren van het museum uit te breiden”, zegt directeur Glenn Lowry. Voortaan is het MoMA dus elke dag open. “Op die manier komen we de steeds toenemende vraag tegemoet”, aldus Lowry. Sinds 2011 was het MoMA al zeven dagen per week open, maar dan enkel tijdens de zomer, de vakantiemaanden en de winter.

Het Metropolitan Museum, het grootste museum in New York, waagt de sprong op 1 juli, ook al om een nog betere service aan te bieden aan het publiek. Het Met, opgericht in 1872, telt meer dan 2 miljoen kunstwerken uit de hele wereld. Het Museum of Natural History, het Natuurhistorisch Museum, is reeds zeven dagen op zeven open, met uitzondering van twee sluitingsdagen per jaar: Thanksgiving en kerstmis. Het Guggenheim daarentegen blijft halsstarrig vasthouden aan zijn wekelijkse sluitingsdag op donderdag.

In 2012 brachten ruim 52 miljoen toeristen, onder wie 41 miljoen Amerikanen, een bezoek aan the Big Apple, een nieuw record. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content