Goodfellas wordt tv-serie

Scorseses misdaadepos uit 1990 krijgt een vervolg op het kleine scherm. Tv-zender AMC, vooral bekend van succesreeksen Mad Men en Breaking Bad, zal de serie uitzenden in de Verenigde Staten.

De film Goodfellas was gebaseerd op het boek Wiseguy van Nicolas Pileggi en werd door regisseur Martin Scorsese in 1990 vertaald naar het witte doek. Diezelfde Pileggi fungeerde toen ook als scriptschrijver en zal dat werk ook voortzetten voor de tv-serie. Netwerk AMC, dat momenteel ook succesreeksen zoals Mad Men, Breaking Bad en The Walking Dead uitzendt, zal de reeks financieren.

Wanneer de opnames beginnen is nog niet bekend, noch welke acteurs de verschillende rollen zullen vertolken. In de filmversie speelde oscarwinnaar Ray Pesci de rol van loopjongen Henry Hill en nam Robert De Niro de hoofdrol van maffiabaas Jimmy Conway voor zijn rekening. Waarschijnlijk zal de tv-reeks het filmverhaal verder uitdiepen of de voorgeschiedenis in beeld brengen. (TG)

We zijn benieuwd of het Amerikaanse publiek evenveel vloeken zal horen als in de filmversie:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content