‘Goodfellas’-acteur Frank Sivero klaagt makers ‘The Simpsons’ aan

© Fox

Acteur Frank Sivero ziet opvallende gelijkenissen tussen zijn personage uit ‘Goodfellas’ en Louie, het hulpje van maffiabaas Fat Tony, in ‘The Simpsons’.

De Italiaanse acteur Frank Sivero wil dat de makers van ‘The Simpsons’ een schadevergoeding van bijna 200 miljoen euro betalen voor het schaamteloos stelen van zijn karakter uit de klassieker ‘Goodfellas’.

Het Simpsons-karakter Louie, een handlanger van maffiabaas Fat Tony, lijkt volgens Frank Sivero sprekend op zijn personage Frankie Carbone uit de Martin Scorsese-klassieker ‘Goodfellas’ uit 1990. Sivero heeft destijds het personage zelf ontwikkeld. Dat schrijft de Hollywood Reporter. Louie, het hulpje van Fat Tony, was voor het eerst te zien in de tekenfilmserie in 1991, in het vierde seizoen van The Simpsons. Dan Castellaneta, die de stem van Homer inspreekt, zou volgens Sivero ook de manier van spreken gebaseerd hebben op het werk van Sivero.

“Ze waren op de hoogte van het feit dat Sivero het karakter van Frankie Carbone aan het ontwikkelen was voor ‘Goodfellas”, zo staat te lezen in een verklaring. De makers van de komische tekenfilmserie, met in de hoofdrol de familie Simpson, waren in 1989 buren van Sivero. Daarom wil Sivero de makers, en specifiek producent James L. Brooks, nu voor de rechter slepen omdat hij van mening is dat de gelijkenissen een inbreuk zijn op het auteursrecht. Volgens Sivero was Brooks goed op de hoogte van de gelijkenissen tussen Frankie Carbone uit ‘Goodfellas’ en Louie, een personage uit ‘The Simpsons’.

Fox heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content