Gokken op afloop van ‘Breaking Bad’

Zondag 11 augustus start in de VS het zesde en laatste seizoen van ‘Breaking Bad’. Fans hebben de site bettingbad.com opgericht, waarop kan gewed worden op het verloop van laatste afleveringen.

Fans van de succesvolle Amerikaanse serie Breaking Bad hebben de website bettingbad.com op. Bezoekers kunnen er wedden op het verloop van de laatste acht afleveringen van de serie. Breaking Bad is in zes seizoenen uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Amerikaanse series aller tijden.

Breaking Bad verscheen in 2008 voor het eerst op de Amerikaanse televisie en kende sindsdien enkel succes. Volgens de Internet Movie Data Base is het zelfs de tweede beste serie ooit gemaakt. Op zich is deze populariteit best opmerkelijk, want Breaking Bad schuwt extreem geweld, excessief druggebruik en seks immers niet.

Betting Bad
Op 11 augustus gaat in de Verenigde Staten het zesde en laatste seizoen van start. De serie wordt getypeerd door een ingenieus scenario vol onverwachte wendingen. Het is dus geen sinecure om op voorhand de afloop te voorspellen. Dit inspireerde enkele fans om de website bettingbad.com op te richten, een simpele website waarop je zelf de afloop van het verhaal kan voorspellen.

Een kort filmpje, even strak, subtiel en ironisch als de serie zelf, doet dienst als handleiding. De makers ontwierpen een goksysteem, waarbij je 30 bets kan inzetten op 70 mogelijke uitkomsten. Het merendeel van deze uitkomsten is zelf samen te stellen. Je kan bijvoorbeeld wedden dat Walt sterft in aflevering vijf en dat zijn vrouw Skyler pas in de zesde aflevering overlijdt. Hoe onwaarschijnlijker je voorspelling, hoe meer punten je kan verdienen.

Maxim Vanrusselt, fan van het eerste uur, vindt het alvast een fantastisch initiatief. “Voor de echte diehard fans van de serie is het een leuke aanvulling op het laatste seizoen. Nu hebben we iets extra om naar uit te kijken”, zegt hij. De wereld zit volgens Vanrusselt ook op het einde van Breaking Bad te wachten: “Het is één van de meest diverse en atypische tv-reeksen ooit gemaakt. Eens je begint te kijken is het hek van de dam. Je blijft aan het beeld gekluisterd tot het einde.”

Eer

Volgens de initiatiefnemers van bettingbad.com zal de laatste aflevering van het laatste seizoen één van de meest bekeken tv-uitzendingen aller tijden worden. Maar geld slaan uit de populariteit van de serie willen ze niet. Ze willen enkel de kijker doen nadenken over de verschillende mogelijke pistes van het scenario en hopen zo een discussie op gang te brengen.

Iedereen kan nog deelnemen, maar dan moet je wel snel zijn. In de VS gaat het nieuwe seizoen van start op 11 augustus 2013 en dan worden de bets definitief afgesloten. Na de laatste aflevering berekenen de webhosts wie met de eer gaat lopen. (StampMedia/Martijn Vandenborne)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content