Gilles Ledure wordt algemeen directeur Flagey

© Image Globe

Gilles Ledure zal de verdere reorganisatie en het uitwerken van een strategie in goede banen leiden.

Het cultureel centrum Flagey in Elsene heeft Gilles Ledure tot nieuwe algemeen directeur benoemd. Midden vorig jaar werd er geherstructureerd waardoor de samenwerking met de vorige directeur, Hugo De Greef, werd stopgezet. Dat meldt de vzw in een persbericht.

Het boekjaar 2010 werd opnieuw positief afgesloten. Flagey sloot het boekjaar 2009 nog af met een verlies van 239.418 euro. Daarop ging de raad van bestuur van de vzw over tot een grondige evaluatie van de werking van de organisatie.

Na overleg met de verschillende subsidiërende overheden werd overgegaan tot een financiële audit, een herstructurering en een grondige besparing op het vlak van personeel en productiebudget. Volgens het cultuurhuis werpen die maatregelen vandaag hun vruchten af. Zo werd voor het boekjaar 2010 een positief resultaat neergelegd, waarbij het grootste deel van de schulden zijn ingelost.

Vanaf het seizoen 2011-2012 is er ook een gevoelige verhoging voorzien voor de programmatie. De nieuw aangestelde directeur zal, samen met artistiek directeur Tarquin Billiet, de verdere reorganisatie van de vzw en de uitwerking van de strategie mee concretiseren. Brusselaar Gilles Ledure is bekend door het Orchestre National de Lille en Tactus Young Composers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content