Genomineerden Taalunie Toneelschrijfprijs 2012 bekend

© Koen Broos

Onder meer Peter De Graef is genomineerd voor de jaarlijkse Toneelschrijfprijs.

De toneelschrijvers Ad de Bont, Peter De Graef en Willem de Wolf zijn genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2012. Deze jaarlijkse prijs voor de beste toneeltekst van het afgelopen seizoen bedraagt € 10.000.

De teksten waarop de jury haar keuze liet vallen zijn: Mehmet de veroveraar van Ad de Bont, Stanleyvan Peter De Graef en Krenz, de gedoodverfde opvolger van Willem de Wolf.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 19 november in de Rotterdamse Schouwburg. Judith Herzberg houdt bij die gelegenheid de jaarlijkse Taalunie Toneellezing. Studenten van theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen kiezen hun eigen winnaar en reiken hun eigen prijs uit.

De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs bestaat uit José Kuijpers, actrice bij Het Zuidelijk Toneel Tilburg, Jo Roets, artistiek leider van Laika Antwerpen en Joris van der Meer, vrijgevestigd dramaturg die o.a. werkt voor Toneelgroep Amsterdam en Toneelgroep Oostpool. Steven Peters is de secretaris.

De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Nederlandse Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. De Taalunie organiseert dit samen met Schrijverspodium, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Theater Instituut Nederland en de Rotterdamse Schouwburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content