Game of Thrones: Personages die random uit de ether verdwenen

© .
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Terwijl sommige personages een deelname aan het spel der tronen met hun leven bekopen, verdwijnen anderen in alle stilte van het strijdtoneel. We hebben er het raden naar waar deze inwoners van Westeros vertoeven. Zoals altijd, wend je ogen af als je de laatste aflevering van Game of Thrones nog niet achter de kiezen hebt: SPOILERS.

Gendry

Nadat Davos Gendry zijn vrijheid schonk en hem op een boot richting het onbekende zette, is de bastaard van wijlen koning Robert Baratheon van de kaart verdwenen. Een verdwijning die Shireen, de dochter van Stannis Baratheon het leven kostte. De zelfverklaarde koning zag zichzelf genoodzaakt om zijn eigen dochter te offeren aan R’hollor, de vuurgod van Melissandra die smacht naar koninklijk bloed.

Hebben wij het laatste gezien van Gendry? Of zal hij nog terugkeren naar Westeros om deel te nemen aan het spel der tronen?

De Greyjoys

Na een mislukte poging om haar broer Theon, of moeten we Riek zeggen, te redden van Ramsay Bolton heeft Yara Greyjoy niets meer van zich laten horen. Ze is moeten vluchten nadat de bastaard van Rous Bolton zijn honden op haar losliet. De ijzergeborene zal alleszins geen tweede poging ondernemen om haar broer te helpen. “Mijn broer is dood” is het laatste wat ze zei tegen haar bemanning. Ook vader Greyjoy verdween mee uit zicht.

Game of Thrones: Personages die random uit de ether verdwenen

Balon Greyjoy droop af na een verhitte discussie met zijn dochter, die Theon toen nog wou redden.

Brann

Ook Bran Stark verdween van het toneel na het einde van seizoen 4. De verlamde jongen had in de laatste aflevering van het voorgaande seizoen kennisgemaakt met de drieogige raaf die meermaals in zijn dromen verscheen. Het mysterieuze wezen sloot het hoofdstuk ‘Bran’ af met de profetische woorden “Je zal nooit meer kunnen stappen, maar je zal vliegen.”

We zullen spijtig genoeg nog een jaar moeten wachten, willen we weten wat de ‘oude man’ voor Bran in petto heeft. En wat met zijn reiskompanen Hodor en Meera Reed?

Rickon

Het is al even muisstil rond de jongste Stark. Nadat hij afscheid heeft genomen van Bran halverwege het vierde seizoen verdween hij samen met Osha en zijn wolf Shaggydog van het beeldscherm

Varys

Game of Thrones: Personages die random uit de ether verdwenen

In tegenstelling tot de voorgaande figuren, speelde Varys wel even een – zelfs prominente – rol in seizoen 5. Maar na de ontvoering van Tyrion door Jorah Mormont, verdween hij uit zicht.

Waar de Spin zich tot de laatste aflevering van het vijfde seizoen heeft verschuild blijft een groot mysterie, maar dat zal Tyrion een worst wezen. De eunuch heeft zijn comeback namelijk perfect getimed, want de dwerg zal meer dan ooit zijn talenten nodig hebben om de orde in Mereen te herstellen. “Ik heb gemist”, waren dan ook de laatste woorden die over de lippen van Tyrion rolde dit seizoen. Een emotie die veel fans van de reeks ongetwijfeld met hem delen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content