‘Game of Thrones’ meest gedownloade serie van 2013

Net zoals vorig jaar werd de HBO-reeks ‘Game of Thrones’ het meest illegaal gedownload in 2013. ‘Breaking Bad’ en ‘The Walking Dead’ volgen GoT op in het lijstje van Torrentfreak.

De derde seizoensfinale van ‘Game of Thrones’ werd in 2013 maar liefst 5.9 miljoen keer gedownload via BitTorrent. Meer dan de helft van de downloads gebeurde in de eerste week nadat de aflevering op televisie werd vertoond. De televisiereeks liet de concurrentie ver achter zich. ‘Breaking Bad’ werd 4.2 miljoen keer op een illegale manier bekeken en 3.6 miljoen mensen hebben ‘The Walking Dead’ gedownload.

Dat GoT met stip op een staat is niet verbazend. Eerder dit jaar verbrak de HBO-serie ook al het record van meest gedeelde aflevering. 170.000 mensen deelden de seizoensfinale van het derde seizoen tegelijkertijd.

HBO wil de rechten op hun hitserie GoT exclusief houden en verkocht de reeks zelfs niet aan Netflix, wat ze ook boden. Nochtans zien de makers van ‘Games of Thrones’ geen graten in de piraterij. David Petrarca, de regisseur van GoT, is zelfs blij met de culturele buzz die de illegale downloads verschaffen aan zijn serie. Ook Jeff Bewkes, het hoofd van Time Warner is blij met deze erkenning. Hij noemde de titel van ‘meest gedownloade serie’ zelfs beter dan een Emmy. (LP)

De top tien meest gedownloade series van 2013 volgens Torrenfreak:

1. ‘Game of Thrones’

2. ‘Breaking Bad’

3. ‘The Walking Dead’

4. ‘The Big Bang Theory’

5. ‘Dexter’

6. ‘How I Met Your Mother’

7. ‘Suits’

8. ‘Homeland’

9. ‘Vikings’

10. ‘Arrow’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content