Game of Thrones kaapt 24 Emmy-nominaties weg

© .

De Amerikaanse succesreeks “Game of Thrones” heeft zich bij de Emmy-nominaties tot de grootste slokop ontpopt en dingt in 24 categorieën mee naar de prestigieuze televisieprijzen.

De serie, die in Vlaanderen op de betaalzender van Telenet en op 2BE loopt, werd in vele subdivisies, maar ook in de hoofdcategorie voor beste dramareeks voor de wereldwijd belangrijkste televisieprijzen voorgedragen.

Overige kanshebbers

Bij de bekendmaking van de mogelijke prijswinnaars donderdag in Los Angeles waren ook de reclamemakers van “Mad Men” (in België op het digitale kanaal Acht) en de ambitieuze politici uit “House of Cards” (de streamingdienst Netflix) succesvol. Zij dingen ook mee naar de prijzen voor beste dramareeks en de beste mannelijke (Jon Hamm en Kevin Spacey) en vrouwelijke hoofdrol (Elisabeth Moss en Robin Wright).

In de comedy-categorieën behaalt de Amazon-reeks “Transparent” elf nominaties. De in de vorige jaren vaak succesvolle “Big Bang Theory” (2BE) werd daarentegen noch als beste serie noch voor een van haar hoofdfrolspelers genomineerd. De Emmy’s worden op 20 september in Los Angeles uitgereikt. De winnaar wordt aangeduid door de zowat 19.000 leden van de Academy for Television Arts & Sciences.

(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content