Fox toont eerste beelden van lego-aflevering ‘The Simpsons’

© Twitter

De legogekte overspoelt nu ook de makers van ‘The Simpsons’. Zij werkten twee jaar lang aan een lego-aflevering van de populaire serie die 4 mei in première gaat in Amerika.

‘The Simpsons’ bestaan in 2014 vijfentwintig jaar en dat wordt nu ook gevierd met een lego-aflevering. De 550ste aflevering krijgt de naam ‘Brick Like Me’. Twee jaar lang werkten de makers in de Fox Studio’s aan deze speciale uitzending.

Het idee om een lego-aflevering te maken ontstond jaren geleden al. Lego contacteerde Fox om de toestemming te krijgen het huis van de Simpsons-familie in lego na te maken met de bekendste figuren uit de reeks. Jill Wilfert, de ondervoorzitter van licenties en entertainment bij Lego, kwam met het idee om de intro van de Simpsons in legoblokjes uit te voeren. Toen beslisten ze bij Fox en Lego om dan maar een hele aflevering in lego te maken.

Alternatieve legowereld

In ‘Brick Like Me’ zien we Homer en Marge en hun kinderen Lisa en Bart een gelukkig leventje leiden in een legowereld, waar alles perfect is en nooit iets mis gaat. Maar Homer krijgt visioenen van een ander universum, waar hij leeft als de Homer die wij zo goed kennen. Hij begint in te zien dat zijn familie niet thuishoort in de legowereld en moet hij op zoek naar de reden dat hij in de, met legoblokjes gevulde, wereld verzeild is geraakt.

Naar aanleiding van deze aflevering verschijnen er zestien nieuwe legomannetjes van ‘The Simpsons’. Zo zullen ook Krusty de clown en Itchy en Scratchy in legofiguurtjes verschijnen. Eerder kwam al het Lego Simpsons huis op de markt, waar je hele afleveringen in kan naspelen, samen met de legofiguren van Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie en Ned Flanders. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content