Exclusief: interview met de cast van ‘Orange Is The New Black’

© gf

Op Netflix kan je vanaf vandaag het derde seizoen van ‘Orange is The New Black’ streamen. Knack Focus strikte de hoofdrolspeelsters voor een exclusief interview in Parijs. “It’s delicious juiciness!”

De actrices van de veelgeprezen vrouwengevangenisserie zijn verrast. Nooit hadden ze verwacht dat de serie zo’n cultureel fenomeen zou worden. ‘It’s like lightning in a bottle’, zegt Laverne Cox, die in de serie gestalte geeft aan de transgender Sophia Bursett.

De reeks nam in het tweede seizoen een wat duisterder wending. “Maar dit derde seizoen is meer verwant met het eerste, en zal dus lichter van toon zijn”, laat Laura Prepon verstaan, die de harde lesbische tante Alex Vause speelt.

Pittige lesbische erotiek

“Seizoen 3 draait helemaal rond geloof en moederschap”, zegt Uzo Aduba, Crazy Eyes in de reeks. “De personages proberen allemaal uit te vissen hoe ze moeten omgaan met de woelige gebeurtenissen uit seizoen 2. Wat doe je als de storm gepasseerd is en er een helderblauwe hemel voor je open ligt?”

Of we ons aan méér pittige lesbische erotiek mogen verwachten? “Absoluut!” glundert Prepon. De makers introduceren een nieuw personage, die de gemoederen binnen de gevangenismuren danig zal verhitten.

Haat-liefdesperikelen

Evenmin zal er een gebrek zijn aan de tumultueuze haat-liefdesperikelen tussen hoofdpersonages Piper Chapman en Alex Vause. “Piper is veranderd na seizoen 2, en ook haar relaties staan onder hoogspanning”, aldus Taylor Shilling.

Nog overtuigende redenen nodig om de hele nacht door te bingewatchen? Om het met de woorden van transgender Laverne Cox te zeggen: It’s delicious juiciness!”

Filmpje 1 : Interview met Laura Prepon (Alex Vause) en Laverne Cox (Sophia Bursett):

Mocht je op zoek zijn naar het Tumblr-essay van Laverne Cox, die vind je hier.

Filmpje 2: Interview met Taylor Shilling (Piper Chapman) en Uzo Aduba (Crazy Eyes)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content