“Erfgoed zoekt een naam”

© Belga

Het Forum voor Erfgoedverenigingen, Open Monumentendag Vlaanderen en Erfgoed Vlaanderen werken samen aan de oprichting van één grote, nieuwe organisatie. En die zoekt nog een naam.

Binnenkort krijgen de Vlaamse erfgoedzorgers en hun sympathisanten er een flinke steun bij. Het Forum voor Erfgoedverenigingen, Open Monumentendag Vlaanderen en Erfgoed Vlaanderen slaan de handen in elkaar en werken samen aan de oprichting van één grote, nieuwe organisatie, die dé middenveldorganisatie in het Vlaamse erfgoedlandschap wil worden. Op die manier krijgen vrijwilligers meer armslag, ons erfgoed een stem en een gezicht, en wordt het publiek aangezet om dat erfgoed meer te beleven en te steunen. Voor die nieuwe organisatie wordt nog naar een naam gezocht. Een sterke naam, aantrekkelijk en fris, die beweging en actie uitstraalt en zegt waarvoor we staan. Kortom een naam die een nieuwe dynamiek geeft aan de zorg voor ons erfgoed.

Een naam voor erfgoed

Voorlopig liggen alle mogelijkheden nog open en zijn alle ideeën voor een nieuwe naam welkom. Wie een suggestie wil doen kan die voor 10 oktober doorgeven op www.eennaamvoorerfgoed.be. (INM)

Meer informatie op www.eennaamvoorerfgoed.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content