Ellen DeGeneres uitgeroepen tot meest invloedrijke homoseksuele celeb

Deze presentatrice, stand-up comedienne en actrice is een voorvechtster van de dieren- en mensenrechten. © Reuters

Ellen DeGeneres is uitgeroepen tot de meest invloedrijke homoseksuele celebrity in de Verenigde Staten door het magazine Out. De 56-jarige talkshowpresentatrice prijkt op de eerste plaats vanwege haar overdonderende populariteit. Op nummer twee staat Tim Cook, de CEO van Apple.

Ellen DeGeneres, de beroemde presentatrice en echtgenote van actrice Portia de Rossi, staat dit jaar op de eerste plaats in de jaarlijkse Power List van het LGBT-magazine Out. In deze lijst van Out worden bekende sterren opgenomen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn en een grote invloed uitoefenen op de Amerikaanse cultuur.

Het tijdschrift maakte de lijst bekend op hun website en licht toe waarom Ellen op nummer 1 prijkt: ‘Iedereen houdt van Ellen en dat is een van de redenen waarom ze de toppositie inneemt.’ Ook verwijzen ze naar haar optreden als host tijdens de Oscars. ‘Haar beroemde selfie met collega-celebs tijdens de awardshow werd Twitter bijna te veel toen de foto retweetrecords verbrak.’

Actrice Ellen Page wist de 29ste plaats te veroveren. Dit is meteen haar debuut in de lijst, nadat ze eerder dit jaar uit de kast kwam met een ontroerende speech. Enkele andere bekende namen op de Out-lijst zijn Glee-ster Jane Lynch, American Football-speler Michael Sam, tv-presentatrice Robin Roberts, acteur Neil Patrick Harris, CNN-presentator Anderson Cooper en modeontwerpers Marc Jacobs, Michael Kors en Tom Ford. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content